E-mail: webmaster@jo-line.se

Utbildningar som leder till jobb

Att utbilda sig är den absolut bästa vägen till jobb, men vad ska man utbilda sig till? Det är inte alltid enkelt att lista ut. En bra idé för dig som vill bli framgångsrik är att se till vilka jobb som i framtiden kommer vara lätt att få. Som exempel kan det vara problematiskt att få jobb för den som vill jobba som journalist eftersom det yrket nu går igenom stora förändringar.

Däremot kommer det självklart fortsätta finnas journalister, men yrket som det sett ut de senaste åren kommer inte se som så i framtiden och konkurrensen kommer dessutom vara mycket hårdare. Vad är då det som ger jobb i framtiden?

De utbildningar som utan konkurrens verkligen ger jobb är de inom data och IT. Det samhälle vi lever i kommer att bli allt mer digitaliserat och därför kommer det även finnas ett utökat behov av personer som kan just datorer och dylikt. Om detta kan vara någonting som intresserar finns det flera utbildningar som kan ge dig de kunskaper som krävs, men det är även viktigt att man själv är tekniskt intresserad. När utbildningen är avslutas kan ett rekrytering- eller bemanningsbolag hjälpa dig att sammankopplas med ett bra företag. Läs mer om IT och specialisttjänster på http://www.andara.se/sok-personal/vara-kompetensomraden/it/.

Utöver jobb inom IT finns det flera utbildningar inom näringslivet som leder till jobb. Ett bra sätt att se över hur framtiden ser ut är att genom Arbetsförmedlingen kolla in vad som kallas för yrkesprognoser. De har 200 yrkesprognoser som visar arbetsmarknadsläget på ett, fem och 10 års sikt. Dessutom kan du hitta hela 450 arbetsbeskrivningar på förmedlingen.

Även SCB, Statistiska Centralbyrån, är skickliga på att se vad framtiden har att erbjuda i yrkesväg. De förutspådde bland annat att bagare och konditor är en yrkesgrupp som skulle få en ljusframtid, någonting som idag ser ut att stämma.