E-mail: webmaster@jo-line.se

Ekonomi och lån som egenföretagare

Att starta och driva eget företag är en dröm för många som vill kunna bestämma över sin egen tid och få mer frihet i vardagen. För att lyckas som företagare gäller det inte bara att ha en bra företagsidé utan koll på ekonomin är minst lika viktigt.

Om du har bestämt dig för att starta eget är första steget att läsa på ordentligt om vilka regler som gäller. På Verksamt kan du både registrera företag och hitta information om företagande. För att lyckas med ditt företag behöver du också ha en bra företagsidé och en ekonomisk plan.

sedlar på ett kuvertKontroll över ekonomin

För att inte riskera att gå back är det viktigt att göra en budget över både företagets ekonomi och privatekonomin. Vid uppstartsfasen av ett företag kan det gå lång tid innan pengarna börjar komma in från kunderna. Ibland kan det gå några månader innan det går att ta ut en månadslön från företaget vilket gör att det är mycket viktigt att se till att få in pengar på annat sätt. Med ett privatlån blir det lättare att klara av den första tiden som egen företagare. På nordax.se kan du läsa mer om lån och även enkelt ansöka om ett lån online.

Med andra ord behövs en budget för både företaget och för privatekonomin. På Konsumentverket finns det mycket bra information om hushållsbudget och där finns även bra tips för att få pengarna att räcka längre. För att vet hur stora inkomster du kommer att ha varje månad behöver du även göra en budget för företaget. Tänk på att ta med skattekostnaden så att den inte kommer som en tråkig överraskning i efterhand. På Skatteverkets hemsida finns mycket information som riktar sig till företagare och där kan du även kan anmäla dig till gratiskurser som Skatteverket anordnar.