E-mail: webmaster@jo-line.se

Tips för bra rekrytering i Linköping

För dig som driver företag i Linköping finns bra chanser att hitta bra medarbetare. Du har möjlighet att anställa studenter för temporära jobb eller headhunta nyutexaminerade. Däremot kan rekryteringsprocessen vara svår att sköta på egen hand.

Här får du handfasta tips på hur du enklast hittar nya medarbetare till företag i Linköping. Häng med!

Professionellt rekryterings- och bemanningsföretag

Ett tips till dig som letar efter ny personal till företaget är att anlita externa HR-specialister. I Linköping finns professionella rekryterare som hjälper dig att bemanna arbetsplatsen med rätt kandidater. Du kan läsa mer här för att bättre förstå fördelarna med att ta hjälp av experter inom rekrytering och bemanning i Linköping. En stad med stor potential, men där du behöver hjälp för att välja rätt bland det stora urvalet av intressanta medarbetare.

Tidskrävande process

Det tar tid och kostar pengar att hitta rätt medarbetare, därför är det en fördel att anlita en professionell rekryterare. Då kan du lägga ut processen externt och istället fokusera på kärnverksamheten. En bemanningsfirma är engagerad och vet vad som krävs för en lyckad rekrytering på olika arbetsplatser. Du spar tid och resurser om du tar hjälp av rekryterare i Linköping som kan den lokala marknaden utan och innan.

Arbetsmarknaden i Linköping

Sett till den universitetsstad det här är kan du som företagare vara ganska säker på starka kandidater. Staden lockar och det är många som söker sig till arbetsplatser i Linköping.

”Här är företagen proaktiva med kundkännedom och innovationer”, Linköping Universitets hemsida.

Det är dessutom fördelaktigt att Linköping har ett aktivt näringsliv eftersom det leder till att unga stannar kvar. Staden bjuder på företagsanda och har ett mycket gott rykte internationellt när det gäller exempelvis teknik och startup. Här är Linköping Science Park ett exempel.