E-mail: webmaster@jo-line.se

Företagsjulklappar till de anställda

Att köpa presenter är sällan lätt. Ännu svårare än att köpa present till en anhörig eller till en vän är att köpa till de anställda. Hur ska man egentligen tänka när det är dags att köpa julklappar till de anställda?

Julklapp med guldsnörePå http://www.produktsajten.se/c/foretagsjulklappar/ går det att hitta många olika typer av företagsjulklappar. Att utbudet är så stort beror på flera saker. Inte minst finns det många olika typer av företag, och de anställdas julklapp bör på ett eller annat sätt ligga i linje med företagets verksamhet. Det innebär inte att alla anställda på en advokatbyrå bör få lagboken i julklapp varje år, men kanske är de betjänta av lyxiga pennor. Tänk också på att julklappen inte behöver vara försedd med företagsloggan. På en del prylar passar det, på andra passar det verkligen inte.

Om man kan se en trend de senaste åren, när det kommer till företagsjulklappar, så är det att köksprylar är populära. Stekgrytor, knivar, pepparkvarnar med mera har blivit mycket vanliga, och kan vara uppskattade, om de är av bra kvalitet. Dessvärre är detta inte alltid fallet.

Dåliga julklappar och dito chefer

Svenska dagbladet publicerade för några år sedan en lista på några av de minst uppskattade julklapparna som folk fått av sina arbetsgivare. Där hittade man bl.a. handdukar med reklamtryck, och opersonliga chokladaskar.

Ibland kan julklappen bli lite för bra. I Göteborg skulle de anställda i hemtjänsten få skålar av märket Georg Jensen. Efter att skålar försvunnit från ett låst förråd misstänktes en av cheferna. Detta kan man läsa om i Expressen/GT.

Vad blir årets julklapp?

Varje år gör Handelns utredningsinstitut en förutsägelse om vad som kommer att blir årets julklapp. Det ska vara något som passar bra in för året. Förra året blev VR-glasögonen årets julklapp, men de blev inte riktigt den storsäljare som förutspåddes. Andra elektroniska prylar sålde bättre i julhandeln, skriver Computer Sweden.

Många skulle nog vilja ge sina anställda årets julklapp, men dessvärre presenteras den ganska sent på året. Företagsjulklappar måste beställas i god tid, för att man ska vara säker på att få dem i tid.