E-mail: webmaster@jo-line.se

Restaurangbranschen – ditt nya karriärval?

Ibland kan det kännas som om man stod inför ett vägskäl i livet och bara väntade på att få ta ett språng. Inte sällan involverar det en ny karriärstig i livet där man tackar adjö till det nuvarande yrket och lägger in en växel för att börja om på nytt inom ett annat område – kanske i restaurangbranschen.

Har du bestämt dig för att öppna en restaurang? Då behöver du utrustning, inredning och personal. Börja med PEN Products där du hittar enastående saker. Kanske har du redan en liten vana från branschen från det du var yngre och sommarjobbade? Eller så älskar du helt enkelt stämningen.

tallrik och bestickDet är serverat!

Att arbeta som restaurangägare är inget latmansgöra, men väl så kul när du har kommit till skott. Att ha en restaurang innebär att du måste hitta lokal, göra en meny, nischa dig, hitta kunniga kockar, bartenders och annat folk, samt inreda i anpassad stil. Det gäller också att vara beredd på att jobba hårt och på obekväma arbetstider.

Restaurangbranschen står inför en rad svåra utmaningar – och desto fler möjligheter. Det konstaterar Andreas Moene, vd för konsultbolaget PreOpening

Tillstånd

En av de viktigaste aspekterna vid öppnandet av en krog är också att ansöka och skaffa de tillstånd som fordras. Det gäller inte minst tillstånd att sälja alkohol och att bedriva restaurangverksamhet just där du vill ha den med mera. Utan tillstånd kan du få betala höga böter eller bli tvungen att stänga din restaurang. Första stoppet är Bolagsverket men du ska även anmäla den till Livsmedelskontrollen, alternativt Livsmedelsverket. Tänk på att alla tillstånd ska vara godkända innan du öppnar restaurangen.