E-mail: webmaster@jo-line.se

Den smarta företagspresenten

Driver man ett företag så har man många bollar i luften och bland det viktigaste för att allt skall fungera som det skall ska är att de anställda presterar väl. Detta beror dock inte enbart på kompetens och utbildning utan till stor del också på god sammanhållning inom företaget och som chef är det en enorm fördel att vara uppmärksam mot detta.

Tillfälle att glädja

Vill man hjälpa till att få sina kollegor och medarbetare på gott humör och känna lojalitet mot företaget så kan man vidta ett antal åtgärder, som till exempel att ge bort företagspresenter. Men vad ska man ge? Här kommer några tips.

Det är svårt att köpa presenter till sina anställda oavsett tillfälle, det kan handla om en födelsedagspresent till en enskild individ, en avgångsgåva till någon som tjänat företaget länge eller en julklapp till alla anställda. Eller, ännu roligare, en oväntad överraskning sådär helt apropå. Så vad ska man då tänka på när det är dags att köpa till kollegan?

Visa din omtanke för kollegorna

Om man bestämmer sig för att ge bort något till de som arbetar på företaget bör man ta sig en ordentlig funderare så att det blir en riktigt genomtänkt present som man delar ut. En plastpenna i all ära, men det utstrålar knappast omtanke och generositet och det är bra om man visar att man känner sin personal. En chokladask kan vara en fantastisk gåva, men också tas på helt fel sätt om det visar sig att alla anställda gått in för att banta gemensamt. Det enklaste kan vara att bara köpa något billigt, och en massa tips på just billiga (men kanske lite oigenomtänkta) presenter är något som Nyheter24 sammanställt där de listat både fina gåvor blandat med humoristiska skojpresenter – så kolla där för att få igång inspirationen.

Detta är vanliga företagspresenter

Om man skall ge en företagspresent så kan man välja mellan ett stort antal föremål och överraskningar som kommer att uppskattas av alla, här är de vanligaste presenterna som brukar delas ut:

  • Ett snyggt och praktiskt klädesplagg. Ge en regnrock, en vinterjacka eller en sportjacka – kan användas dagligen och blir en konstant påminnelse om hur företaget tänker på sina anställda.
  • Kaffemuggar, serveringsset, köksattiraljer. Alla människor har ett kök och även om man inte är den bästa kocken i världen så är det alltid trevligt att ha snygga koppar och tallrikar i hemmet.
  • Elektronik och mekanik. Klockor, stegräknare och USB-stickor är gadgetar som alla har användning för.
  • Gåvokort – en extremt lämplig present om man vill ge den anställde total frihet att själv välja vad han eller hon vill ha.