E-mail: webmaster@jo-line.se

Konferens med jobbet – tips till chefen

Driver du företag och funderar över hur du kan inspirera din personal? Då kan en välplanerad konferens vara rätt tilltag. I den här artikeln får du konkreta tips på hur du skapar ett perfekt event med jobbet.

Du kanske är rädd att dina medarbetare blir avskräckta inför begreppet ”konferens”. Men faktum är att du kan göra det hela både roligt och engagerande.

Inspirerande konferens – A och O

Det finns många saker du kan göra för att bjuda in till en trevlig och engagerande konferens. Ett avgörande tips till dig som vill få dina medarbetare att känna motivation till jobbet är att lyssna på en inspirationsföreläsare till nästa konferens och gärna inom ett nära relaterat ämne. Det är viktigt att innehållet är riktat till dem, både som medarbetare och person. De bästa föreläsarna har förmågan att på ett kreativt och inspirerande sätt bjuda på både kunskap och insikter.

En undersökning av Talentsoft (IT-företag) visar följande:

”fyra av tio arbetande svenskar att de vill ha en bättre relation till sin chef.”

Det finns alltså en direkt anledning för många företagare att satsa på engagerande och effektiva konferenser som öppnar upp för bättre arbetsrelationer.

Tänk på detaljerna

Det är en sak att bjuda in till ett underhållande konferens med föreläsare och ledig tid från det vanliga arbetsuppgifterna. Men du bör göra mer än så för att visa uppskattning till din personal, vilket i slutändan är viktigt för relationen. Att planera även de små detaljerna gör stor skillnad.

Kanske kan du försöka hinna med ett kortare samtal med varje anställd under konferensdagarna. Det visar engagemang på det personliga planet och dessutom kan du du en bättre insikt i vad som eventuellt bör förbättras i företaget.