E-mail: webmaster@jo-line.se

Konferens med jobbet

Att ha konferens med jobbet kan ha väldigt många fördelar. Det är något som kan utveckla medarbetare individuellt men det finns även fördelar som ser till hela gruppen.

Att åka på konferens behöver inte vara ett stort projekt och man behöver faktiskt inte åka långt för att skärma av de anställda från omvärlden en liten stund. Det kan dock vara bra om man åker iväg och inte håller i sina utbildningar på det vanliga kontoret. Man kan åka på konferens i Stockholm om man anser att huvudstaden är en bra plats för de anställda att komma samman och utvecklas. Eller så kan man välja något ställe som är mer udda och annorlunda, som till exempel att åka till Gotland. Det har självklart att göra med vad företaget sitter på för budget, men kom ihåg att det finns många fördelar med att faktiskt åka bort ett tag. Det här kan gör att de som har barn faktiskt kan koppla av och slippa känna sig stressade av allt som de vanligtvis ska hinna med i vardagen.

Ett minne för livet

Tänk på att även om en konferens främst ska vara utvecklande och skapa en bättre grupp medarbetare så finns det saker som man kan göra tillsammans som kan skapa minnen för livet. Det kan till exempel handla om olika övningar som man ska genomföra som grupp, till exempel att lösa uppgifter. Dessa kan vara ansträngande för både kroppen, hjärnan eller både och. Genom att de anställda ska jobba i lag kan de komma närmare varandra och därmed blir bättre kollegor även i vardagen. Bara en sådan sak som att äta middag tillsammans på kvällarna kan vara en bra sak för att få ett sammansvetsat team som jobbar med varandra och inte mot.