E-mail: webmaster@jo-line.se

Företagande – bra möjligheter i Sverige

Enligt The World Bank Group är Sverige ett land där det fungerar väldigt bra att starta och sedan driva vidare nya företag i. Även Ung Företagsamhet är något som växer inom företagande i landet vilket möjliggör att man kan göra sina affärsidéer verkliga redan i ung ålder.

ungaMånga småföretagande och nya företag startas varje dag, och Sverige är duktiga på att driva dem vidare. På Veckans Affärer skriver man om att The World Bank Group har släppt sitt årliga index över var i världen det är lättast att starta, och sedan driva, ett företag. När det gäller förutsättningarna att driva ett företag hamnar faktiskt Sverige på en stark tredje plats, men när man kommer till klimatet att kunna starta bolag hamnar Sverige på plats nummer 15. Vinnaren i listan är dock Nya Zeeland, som ger världens bästa förutsättningar för att både registrera fastigheter, få kredit och bygglov.

Starta eget som ung

Redan i ung ålder och under studietiden i livet finns möjlighet att lära sig om man starta upp och sedan driver ett företag. Många idéer, kunskaper och engagemang ligger och gror hos många svenska ungdomar vilket man kan dra nytta av i Ung företagsamhet. Enligt ett pressmeddelande har UF nu även inlett ett nytt samarbete med Start-Up Stockholm i syfte att få fler unga entreprenörer att förverkliga sina affärsidéer.

– Genom att driva UF-företag får gymnasieelever förståelse för processen att ta en idé från tanke till handling. – Johannes Crona, regionchef på Ung Företagsamhet Stockholmsregionen.

Så vad är det som göra att företagen är kapabla att drivas vidare efter start? Jo, det är viktigt att till exempel använda sig av tidrapportering med Nuba, synas på sociala kanaler, vara transparent gentemot sina anställda och kunder och se till att man använder tillgångarna till prioriterade ändamål. Man kan även ta sig till Kulturhuset och möta NyföretagarCentrum nu i februari för att få tips, råd och inspiration.