E-mail: webmaster@jo-line.se

KFC öppnar i Sverige

De amerikanska storföretagen fortsätter att etablera sina verksamheter i Sverige. Först var det Starbucks, sedan var det Dunkin’ Donuts och ny kommer även Kentucky Fried Chicken. Snabbmatsjätten börjar med en lansering i Malmö.

10298940-kfc

Tidigare har vi skrivit om att Ica och Starbucks inlett ett samarbete där Starbucks caféer kommer ligga i anslutning till Ica-butikerna så att de som handlat mat ska kunna ta en kopp kaffe efteråt. Detta är en utav de första stora satsningar som det amerikanska företaget Starbucks gör efter att de tagit konceptet hit till Sverige.

KFC till Sverige

Starbucks är dock inte det enda amerikanska företaget som valt att etablera sig i Sverige på senaste tiden. För bara några månader sedan öppnades till exempel de första Dunkin’ Donuts i Sverige. Nu rapporteras det även bland annat i Sydsvenskan att även Kentucky Fried Chicken öppnas i Sverige. Malmö är den stad som kommer få det första snabbmatsstället och restaurangen kommer att ligga där Burger King tidigare låg på Stortorget. Faktiskt så gjordes ett försök redan 1981 i Stockholm att lansera restaurangen men det fungerade inte bra. Representanterna på KFC säger att det kan finnas möjlighet att de öppnar en KFC någon annanstans i Sverige innan det öppnas i Malmö men det vill de inte gå in på än.

KFC har ingen processad mat andra snabbmatskedjor

Den nya restaurangen kommer att behöva anställa 40 medarbetare och det finns möjlighet för de som arbetade på Burger King att fortsätta på KFC. Det som ska göra KFC speciellt är att maten inte är processad utan den innehåller hela kycklingbitar. Svenskarna åt år 2013, 83 656 ton kyckling, vilket innebär att det verkligen finns en marknad för mat innehållande kyckling i Sverige.