E-mail: webmaster@jo-line.se

Inspireras att starta eget

Nu är det sommarlov och för många unga innebär det sitt första arbete. De flesta har sitt första arbete på en restaurang, ett café, i mataffären eller något liknande. Men nu kommer ungdomarna även få chansen att starta eget, det ska i alla fall Kristianstads kommun se till – skriver man i ett pressmeddelande här.

Det hela är ett projekt som då går ut på att ungdomarna har fått anmäla sin produkt eller idé och sedan får man hjälp att komma igång med sitt bolag. I reklam & marknadsföringkonceptet får ungdomarna ett startkapital på 3000 kronor samt en försäkring, och det som kanske ger mest: en utbildningsvecka där experter från näringslivet kommer att föreläsa och hjälpa ungdomarna att komma igång med sitt bolag.

Idéer och utföranden som dessa är otroligt storslagna, och de är viktiga för att få folk – unga som gamla – att starta egna bolag. Ett annat projekt som verkligen är inspirerande är det som Stiftelsens Ester har  tagit fram. Det handlar om att hjälpa och stötta utländska kvinnor som är intresserade av att starta eget. Läs gärna mer om detta i denna artikel från Svenska Dagbladets Näringsliv. När man startar eget är det viktigt att man har koll på allt som man måste ha koll på, annars kan det lätt fel. Bäst är det att börja starten av bolaget på Verksamt.se, en sida som har fokus på enbart nystartade bolag. Dessutom kan det vara smart att ta hjälp av en redovisningsbyrå för att vara säker på att ekonomin sköts ordentligt. Bäst byrå hittar du genom att använda dig av redovisningsofferter.

Motivation och ork viktigast

Kom ihåg att det viktigaste när det kommer till ett nytt bolag är att våga – och att hålla motivationen vid liv. Det kan vara mycket ansträngande att starta eget och man kommer garanterat att ramla över diverse hinder. Det gäller att ta sig över dessa och fortsätta, oavsett motvind. Om andra kan – så kan du, det är allt du behöver komma ihåg.